Oblaci

“Naša priča se razlikuje od drugih jer smo počele da je pišemo od početka, od bebe. Naša priča se razlikuje od drugih jer je rasla i razvijala se… Pretpostavljate, baš kao i beba. Naša priča postaje prava priča, priča o Oblacima onog trenutka kada smo odlučile da je podelimo sa svim bebama. A zašto je priča o Oblacima, priča o bebama? Zato što je glavna uloga dodeljena fizioterapeutu za bebe ali ipak najvažnije mami dve bebe. Decenijsko iskustvo je potvrdilo da su dva glavna problema na početku roditeljstva miran i kontinuiran san roditelja i bebe, kao i vrlo prisutni problemi u oblasti dojenja. Priču i dokaz da se ti problemi nisu promenili donosim vam i ja, jedna od te dve bebe, danas lekar pedijatar. Da li ste već shvatili poentu? Sigurni smo da jeste. Priča o Oblacima počinje sa problemima koji nestaju u Oblacima. U Oblacima se spojilo iskustvo roditelja, iskustvo fizioterapeuta za bebe i lekara za bebe.
Na početku smo puno istraživale. Ono što smo već znale je da su prvi dodiri po rođenju jako bitni, kao i tokom daljeg razvoja bebe. Da smanjuju neurorazvojna kašnjenja, loše napredovanje u težini i da donose vidljive psihofizičke dobitke za dete. Jastuk “gnezdo” pomaže da se beba oseća ušuškano i sigurno kao u zagrljaju roditelja, čime se u prvim mesecima postiže osećaj preko potrebnog dodira. Oblaci su nastali nakon naših susreta sa sličnim jastucima koji se širom Evrope koriste na odeljenjima neonatologije, kao potpora u sazrevanju prevremeno rođenih beba. To je bilo to! Znale smo da želimo da dizajniramo naš proizvod, naše gnezdo, naše Oblake, mesto gde se snovi ostvaruju. Već tada smo bile svesne svih pozitivnih medicinskih uticaja koje upotreba našeg Oblaka pruža svim bebama kada izađu iz porodilišta, a potom i dobrobiti u svakodnevnom životu današnje moderne porodice. Naša želja je bila da napravimo nešto što će poboljšati odrastanje svake bebe. Vodile smo se idejom da je jedino najbolje, dovoljno dobro za nekoga ko se zove beba. Nakon ideje i naše odluke na red je došlo “crtanje” Oblaka, na početku malog i nespretno iskrojenog, a potom sve sličnijeg našem zamišljenom Oblaku. Oblaku koji je adekvatne veličine na osnovu prosečne dužine bebe po mesecima, visokih stranica i adekvatne tvrdoće što je važno kako bi jastuk bio bezbedan a i dalje mekan i udoban za naše bebe. Kako je mama vešta u šivenju, nismo imale dilemu, znale smo da će uspeti! I tako je nastao naš Oblak! Ali, nešto je nedostajalo, pa smo se vratile na početak, na bebe. Svaka beba je lepa, slatka, nežna, pa su i Oblaci morali biti takvi. Tako da smo za Oblake izabrali materijale koji pričaju najlepše priče za laku noć, koji su od čistog pamuka, sertifikovani i posebno odobreni za izradu proizvoda za bebe. Želele smo da i roditeljima pružimo nesto što će moći da ispriča i njihovu priču, nešto lepo i zanimljivo, nešto što će oni birati za svoju bebu. Naše zajedničko putovanje je tek počelo. Oblaci su danas moderni, multislatki i multifunkcionalni. A mi se i dalje inspirisane čistim, belim i pufnastim oblacima, trudimo da stvaramo kolekcije pune jasnih obrazaca i pastelnih boja.

Hvala svima na nesebičnoj pomoći, da Oblaci postanu ono što danas jesu… Dobro došli! Postanite i vi deo naše porodice koja uživa u Oblacima!